onsdag 1 juni 2011

Inget särskilt

Det här verkar bli en inget särskilt-dag för mig. Inget särskilt på gång, inget särskilt att göra efter ett uppdrag som slutfördes vid 12-tiden, ingen direkt energi. Orkar inte ens gå ner och träna, vilket annars var det enda som absolut stod på min lista. En kort tur ner på stan tog jag i och för sig. Det var nödvändigt eftersom valnötsbrödet är slut. Annars nada. Soffan och en tjock roman är det som gäller för kvällen.

Det var ett himla liv ute, för övrigt. Massor av studentflak med vitmössade, glädjetjutande unga vuxna alt. aspackade skränfockar - det beror på hur man ser det. Mest glädje är det nog, men attans så berusade många av dom är.
En kul historia förresten, sann dessutom: Jag läste den i Uppsalatidningen för något år sedan. En av deras kolumnister, jag kommer tyvärr inte ihåg namnet, berättade:

En mamma ser på TV med sin fyraåriga dotter. Det visas ett program från Indien, och man ser magra, vita kor som åker på lastbilsflak. Då utbrister det lilla barnet: "Titta mamma, korna tar studenten!"

Det tyckte jag var väldigt roligt.

Inga kommentarer: