söndag 19 juni 2011

Kalhuvat

"Jag tycker du ska skriva ett blogginlägg om kalhuvade män" sa K. i förmiddags, "om hur fult det är."
Ja, då gör jag väl det. Ett kort inlägg.

Hur kan det komma sig att det har blivit så populärt bland män att raka bort allt hår på huvudet? Hur kan det ha blivit mode? Hur kan kvinnor tycka att det är snyggt? "Jag gillar rakat, det är vackert och sexigt" - obegripligt, men jag har hört folk säga det.

Jag får inte alls roliga associationer av blanka skallar där skinnet i nacken veckar sig ödlelikt. Skinheads tänker jag på, korkade nynazister med hårda kängor och hat i blicken. Eller, alldeles tvärtom, fångar i koncentrationsläger. Och för den delen, alla möjliga slags fångar.
I vissa kriminella kretsar är det för övrigt snudd på obligatoriskt att raka huvudet. Kanske är det därför det har fått en tufft och häftigt-stämpel? Man undrar.

Det är ju bra för dom män som tappar håret, dom behöver inte ha komplex för det utan kan känna sig snygga och attraktiva just på grund av sitt hårtapp. Men man ska ha en väldigt fin huvudform för att verkligen passa i biljardboll.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Snälla, ta upp detta med skägg också! Snygga män, utan ansiktsdefekter, som förfular sig frivilligt.
C

Anonym sa...

Hår på huvet ska det vara, tycker jag! Hår i ansiktet får vara, tycker jag. Fast jag bryr mig inte så mycket egentligen, men som du förstår jag inte det kala modet och får icke trevliga associationer...

Monica Hortell sa...

C, jag gillar inte heller skägg. Fast jag tycker inte det är äckligt på samma sätt som rakade huvuden.