tisdag 7 maj 2013

Putsarkungen höjde trycket

För ett tag sen bokade jag fönsterputsare till vår inglasade balkong. De höga, tunga fönsterpartierna måste tas loss om man ska kunna putsa dem med nån större framgång, och det orkar ingen av oss. Igår kom två killar från Putsarkungen, de lär ska vara riktiga äss som vunnit SM i fönsterputsning (tänk att det finns!) flera gånger. Och de gjorde verkligen ett jättebra jobb. Noggranna som bara den.
Men idag upptäckte vi att fönsterpartierna nu är felvända, så vi kan bara öppna halva balkongen istället för hela.

Vad gör man då? Ringer upp företaget förstås och pratar med ägaren som också var en av dem som var här igår. Det blev ett jobbigt samtal. "Nehej, vi har inte gjort nåt fel, det kan jag säga till hundra procent, om det inte fungerar nu så gjorde det inte det innan heller." I kylig otrevlig ton.
Det hade  jag inte väntat mig, för tidigare kontakter har varit trevliga.
Alltnog, jag fortsatte hävda att något är fel, Putsarkungen sa att "om vi kommer och tittar på det där så kommer det att visa sig att allt är okej, och ska vi göra något mer med din balkong så får du betala."
"Det kan du glömma," sa jag - och häpnade över mig själv. Så tuff brukar jag aldrig vara.

Ja, så blev det lite mer palavrande, och det slutade med att han nog nästan insåg att i alla fall ett av glaspartierna sitter fel.  "Och kanske kan vi fixa det, men jag vet inte när, du får ringa och påminna."

Vilken usel firma! Som sagt, jättebra putsning - men inställning och service är ju alldeles makalöst dålig.

Upprörd la jag på luren och sa högt för mig själv: "Äntligen!" Äntligen händer något som gör mig upprörd.
Haha, alltid finns det nåt positivt. Jag har nämligen blivit skeptisk till den nyligen inköpta blodtrycksmätaren. Den visar så väldigt låga värden, varje gång jag kollar har jag ungefär 97/62 och det tycker jag låter extremt lite. Nu när jag var arg och uppvarvad var det läge att kolla mätaren, för rimligen måste trycket ha stigit rejält.
Och visst: Nu visade den 162/82!
Det är alltså inget fel på den.
Och mitt normala blodtryck är superlågt. Bra att veta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart med blodtrycket, men det är då f*n att man ska behöva bli arg jämt och samt - trots att man betalar för saker och ting! :-(

Monica Hortell sa...

Alltså, jag blir nästan aldrig riktigt arg, så när jag blir det är det ovanligt. Händer kanske två gånger om året, på sin höjd.