torsdag 14 juli 2011

Till stormarknaden

Vi skulle ha fått besök från Stockholm idag, men det blev inte så. Eftersom vädret var hyfsat passade vi istället på att cykla till Gränby Centrum. Cykelvägen dit är, åtminstone till största delen, väldigt fin. Mycket grönt. När jag bodde åt det hållet tänkte jag sällan eller aldrig på hur vackert det var med både lummighet och vidsträckta fält. (Jag tänkte mer att det var ganska långt och ofta blåsigt och att det ofta var kämpigt att trampa till jobbet och hem i motvind och regn och snö.)
Stormarknaden med sina parkeringsplatser är förstås desto fulare, det ligger liksom i sakens natur. (Oj, det blev nästan lite vitsigt...)


Typ alla affärskedjor finns i GC, det märkte vi snabbt. Massor av butiker. Men det var inte så mycket folk, trots att reaskyltarna lyste uppfordrande även här.


K. provade ett par skor som hon för några månader provade till normalpris i stan och var nära att köpa. Nu blev det ingen affär trots att det var halva priset. Skorna var fortfarande rätt snygga, men nu har hon vant sig vid extremsköna sportskor och vill inte ha något annat.


Ingen av oss var sugen på att handla en enda grej, så det riktigt kändes hur pengarna växte i plånboken och vi blev rikare för varje minut.
Tomater behövde vi i alla fall, så vi gick in på Kvantum. Träffade där ett enormt trevligt par som lärde oss hur man själv scannar in sina varor - dom var så trevliga så vi borde ha bjudit hem dom!
Men vi scannade inte utan handlade som vanligt. Tomater, bröd, revbensspjäll och några småsaker från delikatessdisken. Vi betraktade också en överdriven exponering av wienerbröd. Det var så många, så det såg inte ut som något ätbart utan mer som ett slags gulbrun, oaptitlig massa.


Inga wienerbröd inköptes. Jag har ju dessutom inte ätit bakverk eller godis (förutom glass när vi var bortbjudna) på fyra dagar. Rätt bra för en nästan addict som jag.

Det var faktiskt rätt kul att handla matvaror. På hemvägen stannade vi vid ett av dom konstverk som kommunen har kostat på där på Gränbyfältet.


Ganska fint, eller dom var faktiskt jättefina alla tre. "Who if not you" heter verket med den iller som står på sockeln här ovan.

Ja, så kan man också fördriva en ledig eftermiddag. Vi är ganska lättroade både K. och jag, så vi är helnöjda med dagen.

Inga kommentarer: