onsdag 2 maj 2012

Körsbärsblom och dammsugarglass

Min lilla Stockholmstripp förlöpte som den skulle. Fast jag hade för mycket kläder på mig, med tanke på att det blev hela 19 plusgrader på eftermiddagen. Och jag var inte ensam om den överdrivna påpälsningen, man kunde se alla varianter av kläder, från linne och shorts till rejält tjocka jackor och halsduk. Jag höll mig nånstans mittemellan.

På väg till frisören kunde jag inte undgå att se körsbärsblomningen i Kungsträdgården. Riktigt mäktigt. Och eftersom jag hade gott om tid satte jag mig på en bänk, där träden utgjorde ett slags fluffiga rosa moln och den himmel som skymtade i körsbärsgliporna var alldeles knallblå. Tyvärr hade jag glömt kameran hemma...

För att fira vädret och det vackra unnade jag mig en trekulors glass. Första stället (NK) hade inte börjat säsongen än. Synd, för de har jättegod glass. I Kungsan fanns en Sia-kiosk, men vid den ringlade sig en kö på säkert 20 pers. Istället hittade jag en Triumfkiosk med knappt nån kö alls, och jag valde snabbt några favoritsmaker. Jag var överdrivet snabb där, och hade jag bara tagit det lugnt och läst listan ordentligt, så hade jag sett den Nya Glassmaken: "Dammsugarglass"! Och den hade jag förstås testat. Enligt beskrivningen smakar den "Marzipan och arack"... Kan väl inte vara annat än gott?


2 kommentarer:

Ditt och datt sa...

Hur blev frisyren?

Monica Hortell sa...

Ungefär som vanligt. Jag undviker helst stora förändringar på det området...