fredag 11 maj 2012

Skönt efter regnet

Så gott det luktar när det har regnat. Våt asfalt, jord, gräs, nyutslagna björkar...härligt. Och då gjorde det ingenting att jag råkade ut för en rejäl skur på hemvägen från affären. Det första jätteregnet undvek jag i alla fall. Som tur var, för det var ett sånt hällande som man sällan ser, hela luften var alldeles tät och grå av hårt ösregn. Sen kom solen fram tillfälligt, och det var då jag vågade mig ut.
Varmt är det också, känns plötsligt riktigt somrigt.

Slagregnet gjorde förresten så det ser ut att ha snöat. Körsbärsträden på gården tappade merparten av sina blommor.


Lite senare kom det ännu mer regn, och blåsvarta moln växlade med solsken. Resultatet: en maffig regnbåge som vi beundrade från balkongen.



Det var kul att möta K. vid flygbussen igår. Hon var brun och fräsch och supernöjd med resan. Så nu hoppas vi att vi får tillfälle att också åka tillsammans till Barcelona. Ibland kan man hitta weekenderesor till väldigt bra pris har jag sett. Framåt hösten kanske.
Vi drack champagne och tittade på bilder på eftermiddagen. Mycket trevligt. Och så såg vi Let´s Dance. Ikväll blir det hockey, Ryssland-Sverige, vi börjar väl kolla lite i alla fall och ser vartåt det lutar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Funderar på ett inköp av en K-tavla. Men bara under förutsättning att hon har tavlor med mycket orange och inget turkost. Skojar bara, hälsa att jag hör av mig framöver och fråga om jag får komma och titta!

Ditt och datt sa...

Så härliga bilder du har tagit! Jag tycker också så mycket om det härliga vårregnet när det bara doftar runt omkring en :-)!

När det gäller Barcelona - finns det plats för en till? Eller vill ni åka ensamma?

Monica Hortell sa...

Tofflan: Orange är även K:s favoritfärg, så det ordnar sig nog..:-) Jag ska hälsa henne, hon kommer att bli glad.

Jill: Jag tror att vi vill åka ensamma just till Barcelona. Om det nu blir av. Men vi ses i Stockholm till att börja med. Eller/och Uppsala. Gärna snart. :-)

Ditt och datt sa...

Ja, jag hade en känsla av det, faktiskt :-).