måndag 25 mars 2013

Grått och grusigt

Inte mycket att säga om den här dagen. Grått och grusigt i Uppsala, och på sina håll är det fortfarande isigt och knöligt och halt. I alla fall så tinar det lite smått, och det är ju alltid något.

Jag har en del jobb att ta itu med och har väl halvbörjat idag. Betalat räkningar dessutom och försökt ringa till ortopeden i Enköping för att sätta igång min fotoperationsprocess. Numera får man aldrig prata med nån direkt, utan man lämnar nummer och så ringer de upp. Idag fanns det inte ens några uppringningstider...
Nej, folk håller väl fortfarande på och bryter ben och armar pga halkan, så de stora sjukhusen är nog inget att hoppas på. Men jag prövar igen imorgon.

Den paradisiska tillvaron i Nerja känns långt borta här i ett Sverige som alltmer påminner om Östtyskland eller nåt liknande slutet, centralstyrt land. Det är alltså inte bara det fysiska klimatet som jag upplever som hårt och stängt. Mentalt, andligt, emotionellt, intellektuellt, politiskt - det känns främmande på alla sätt just nu. Lågt i tak. Får se om jag vänjer mig.


3 kommentarer:

Unknown sa...


❤❤❤

Monica Hortell sa...

Tack. :-)

Lesley sa...

Ja Monica sa upplevt jag Sverige till slut jamfort med England, just den instangd kansla ar inte bra for a free mind! Spanien eller UK passa er battre!