onsdag 13 mars 2013

Regn. Tapas. Fotboll.

Alltså, nu räcker det. Med regn. Sen vi flyttade till Toboso och den underbara stora terrassen mot havet har det regnat nästan jämt. Som svensk dålig sommar, inte alls som spanskt väder. Mysko.
Men man får göra det bästa av omständigheterna, och det kan alltid vara värre. Typ isiga, knöliga, svinhala trottoarer - ja, hurra, dem slipper vi. Här har vi bara råkat ut för de typiskt spanska takduscharna. Paraplyerna parerade det mesta, men man måste verkligen vara på sin vakt.

Uppsalakompisarna åkte hem idag, och vi har haft några väldigt trevliga dagar. Avslutade med lite tapas igår. Tapas innebär i själva verket vin med små tilltugg. Det finns så många tapasställen i den här lilla staden, så det är helt ofattbart. Och vi har våra favoriter: "Gröna stolarna", "Tunnorna", "Fiskstället", "Iberico", "Runda baren" och en del andra.



Ikväll tog vi det lugnt. Hade egentligen sett fram emot en riktig hemmakväll utan vare sig vin eller andra extravaganser. Nån enkel mat med mycket grönsaker och allmänt degande med böcker och spel.
Men vad blev det? "Caipirinhabaren" och sen "Tunnorna", där vi såg en jättebra match mellan Barcelona och Milan. Barcelona vann med 4-0, och stämningen var hög. Så pass hög, så de två trevliga och storväxta (=väldigt feta) männen i baren bjöd oss på ett extra glas vin. K. skrek som en galning, inte pga vinet utan i allmän fotbollsyra.

När vi gick hem var det ljummet och skönt. Det påstås bli sol och regnfritt imorgon. Kan det stämma? Hoppas, hoppas. Vi vill inte komma hem bleka och ämliga efter tio veckor i Spanien...  Men risken är liten - vi har rätt bra färg båda två, i synnerhet K.

Nu ska jag varva ner (=låta mig hypnotiseras) av några omgångar Candy Crush.

Inga kommentarer: