onsdag 16 oktober 2013

Dimma, värme och snörvel

Nu har vi sett en fjärde lägenhet, men inte heller den var något för oss. Visserligen jättestor och ljus med flera balkonger, men totalt överbelamrad av tunga, fula, gammaldags möbler och helt fel känsla i största allmänhet. Jag skulle inte vilja bo ens en dag där. Manuel, en liten knubbig supersnäll spanjor som åker runt på sin moppe och har gett sig den på att hitta något till oss, försöker verkligen. Men,men...
Imorgon träffar vi mäklaren Linda som ska visa ytterligare fyra lägenheter. Funkar ingen av dem så avvaktar vi till i januari.

Det är extremt varmt idag. På eftermiddagen blev det ett konstigt väderfenomen: Från helt klarblå himmel till totalt mjölkvitt på bara några minuter. Det var ett slags låg dimma som bara svepte in allting, det såg helt spooky ut. "Tänk om det är världens undergång!" sa K. Men efter en kvart försvann dimman, och nu är det igen klarblått och soligt och väldigt varmt.

Äntligen förstår jag vitsen med skugga!  

Det här lilla hostalet har en liten fin takterrass, och de skuggiga hörnen är väldigt eftertraktade. Nu på eftermiddagen hade K. och jag arrangerat en stol och en solsäng i det lilla skuggiga parti som var ledigt, vi läste i varsin bok, tog lite snacks och ett glas vin. Då kom två personer, svenskar som verkade hur trevliga som helst. Bara det att kvinnan snörvlade oavbrutet. VÄRRE, faktiskt ännu värre än snörvelkvinnan som störde vår filmupplevelse häromveckan. Här var det högljudda snörvlingar var femte sekund, avbrutna av skrällhosta. Fattar inte folk att man kan snyta sig?!! Och att om man är superförkyld kanske man kan ta lite hänsyn och inte tränga in sig när det sitter folk två meter bort.
Vi gick därifrån, det var helt outhärdligt.

Igår åt vi indiskt på en av våra favoritrestauranger. Ikväll blir det nåt enkelt och billigt. imorgon är vi bortbjudna på vin och tapas, och det är vi även på fredag. Och så blir det hemresa på lördag. Konstigt. 
Dessutom ska både K. och jag klippa oss hos jätteduktiga frissan Anette. Hennes salong ligger tvärs över vägen från där vi nu bor. Och det här stället, Apartamentos el Barrio, kan jag rekommendera. Allt med det är bra.

1 kommentar:

Lesley sa...

Underbart Monica, det ar alltid kul att lasa vad du skriva!!