onsdag 27 mars 2013

Trötthet

Det börjar kännas rätt okej att vara hemma. Men jag är trött. Vill bara blunda och sova. Kaffe i kombination med en halv koffeintablett gör förhoppningsvis att jag snart piggnar till och kan göra klart ett horoskop som ska mailas senast i morgon.

Tröttheten beror väl på själva hemkomstchocken, på den stora omställningen. Och kanske en del på att jag har tvärändrat diet och övergått till LCHF.
Det var med viss bävan jag ställde mig på vågen i söndags. Jeansen satt tajt efter många veckors nära på okontrollerat intag av La Damas otroligt goda pizza, Mercadonas underbara sockerkakor, tapasbarers vita bröd som ackompanjerar det mesta, och lite annat smått och gott.
Och det är klart att jag hade gått upp, men inte mer än två kilo. Inte så svårt att bli av med. Ett av dem är redan borta efter bara ett par dagars undvikande av kolhydrater och ätande av fett. Nu har jag precis kalasat på vansinnigt goda kolonistugehallon med berg av vispgrädde. Så gott!

Men i alla fall, jag har märkt förut att de första dagarna när jag äter LCHF blir jag ganska trött. Sen normaliseras det. Och kombinationen med den svenska bleka vårsolen, minusgraderna (fast idag är det plus - hurra!) och den allmänna kulturchocken blir kanske lite utmattande för mig.

Nu börjar dock koffeinet verka. Bra! Dags att jobba lite.

Inga kommentarer: