onsdag 20 mars 2013

Många hundar, vissa nackdelar

Var och varannan människa här i Nerja har hund. Jag har aldrig sett så många hundar på så liten yta, förutom om det är hundutställning då... Stora hundar (relativt få), mellanstora hundar (en hel del) och små hundar (massor). Mycket blandraser, och de är oftast väldigt söta. K. blir helt galen och vill skaffa hund på stört. Jag vill aldrig skaffa hund. Vi får se hur det går.

Förr om åren såg man många herrelösa hundar som strövade omkring på kvällarna. Numera måste hundar ha halsband, annars blir de förmodligen tagna av polisen. Men även halsbandsförsedda hundar går ibland omkring på egen hand (egen tass heter det kanske?) De klarar trafiken, vet var de bor och är hur kloka som helst.
Men det finns ett problem: Hundb-js.


Såna här skyltar har jag sett ett fåtal, det borde finnas typ tusen, och inte många bryr sig. Att man ska plocka upp efter hunden tycks inte ha spritt sig i nån nämnvärd utsträckning, och trottoarerna ser ut därefter. Riktigt äckligt på sina ställen.

Men kanske är en bättring på gång. Häromdagen strosade K. i lugn och ro på Balcon Europa. Framför henne gick en ensam hund, och den satte sig och uträttade sina behov helt obekymrat. På en bänk i närheten satt några spanska gubbar, och en av dem for upp och hasplade ur sig en lång harang samtidigt som han pekade först på hunden, sen på b-jshögen och sist på K. Typ "Plocka genast upp efter din hund!"
Stackars K. stammade "no perro", så gubben förstod att hon inte var ansvarig för hunden. "Perdon, perdon!" sa han, och de andra gubbarna skrattade.
Men det är bra att folk reagerar, det är jättebra. Kanske håller attityderna på att ändras. Som det är nu kan det i alla fall inte fortsätta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klart ni ska skaffa hund! Heja K! :D

Monica Hortell sa...

Mycket tveksamt. Min lust att skaffa hund är typ noll.