tisdag 23 april 2013

Hyvla knölar

Idag var det dags att åka till Enköpings lasarett igen. Precis som förra gången blev jag impad över bussarna, alltså inte själva bussarna utan turtätheten. Varje kvart! Plus att det finns en direktsnabbbuss vars tider jag inte känner till. Men varje kvart mellan Uppsala-Enköping, det finns väl stadsbussar som inte går lika ofta!?

Mötet med ortopeden utföll inte som jag väntat. Förmodligen blev det bättre. Jag var inställd på steloperation även av högertån, och det var han också till en början. Men så kollade han kombinationen röntgenplåtar/fot, han undersökte foten och böjde tårna hit och dit - och det gjorde inte ont där det borde göra ont. Den smärta jag känner stämmer inte med röntgenbilderna. Och han var mycket förvånad.

Så efter mycket om och men avblåstes tankar på steloperation, åtminstone tills vidare. Istället blir det en mindre, enklare operation där man mejslar/hyvlar bort de synliga knölarna. Så får vi se hur långt det räcker.

Alltså: inget sågande i ben. inga skruvar, ingen flera månaders läkningsprocess innan jag ens kan gå. Men ett stort sår och kanske ganska ont i ett par veckor.
Tja, jag hoppas det funkar.

Inga kommentarer: