tisdag 30 april 2013

Stillsamt firande, knappt nåt alls

Under alla år jag firat Valborg (eller sista april som man säger här) i Uppsala har jag varit med om många väderlekstyper. Från +24 och strålande sol, då kunde man ha picknick iklädd linne och tunna byxor, till 2 grader och snöglopp. Nåt enstaka ösregn har det också varit, och förstås det normala: hyfsat varmt, ganska soligt, allmänt behagligt.
Dagens väder får nog sägas vara på den nedre väderskalan, när man talar om behaglighet alltså. +10 (känns som 7 enligt min väderapp) och blåst blir man inte så upplyft av. Nu spelar det ingen större roll, för just i år är det inget traditionellt firande av diverse skäl, varav det tyngst vägande är att K. jobbar. Annars brukar det vara sillunch och the works.

På fm tog vi i alla fall en långpromenad, och vi gick inte mot stan och minglade bland tiotusentals andra, utan vi tog en powerwalksliknande promme åt andra hållet. Otroligt folktomt var det, jätteskönt faktiskt. På det hela taget känns det väldigt bra att bara ta det lugnt.

Fast nu vill K. i alla fall ha nån liten valborgsvickning med nubbe när hon kommer hem vid 21-tiden. Janssons är beställt, så det ska jag förstås fixa.

Inga kommentarer: