lördag 8 september 2012

Ljud och kulturnatt

Jag har börjat höra onödigt bra, i alla fall verkar det så ibland. Som i natt, när jag hörde ljud i huset som jag aldrig brukar höra. Bland annat en granne som ibland sa några ord, med flera minuters mellanrum, och troligen pratade han i sömnen. Visserligen har det här huset inte världens bästa ljudisolering, men extremt lyhört är det inte heller. Och man brukar inte höra när folk pratar.

Bara häromdagen läste jag om ett fenomen som kan inträffa när man blir äldre och som innebär att hörseln skärps på ett sjukt sätt. Ljudvågorna går liksom genom kroppen och det hinner bli en väldig resonans innan de träffar örat. Om jag nu kommer ihåg det rätt. Människor som drabbas av detta kan i alla fall sätta ipodens lurar mot exempelvis foten - och då hör de musiken!
Jag testade faktiskt alldeles nyss, men jag hörde ingen musik och har alltså inte denna sjukdom. Det var ju bra. Men jag hade ändå väldigt svårt att sova i natt. Är trött nu men kvicknar säkert till snart.

Det är Kulturnatt här i Uppsala, och hela stan sjuder av aktiviteter, evenemang och folkliv från förmiddagen till in på natten. K. är med på ett hörn och ställer ut tavlor på Svensk Konsthandel/Galleri S på Dragarbrunnsgatan. Det började bra i alla fall, för igår sålde hon en tavla som inte ens var upphängd än! Hoppas hon fortsätter att ha sånt flyt! Jag ska gå dit och mingla vid 16-tiden.

4 kommentarer:

Ditt och datt sa...

Det finns jättebra öronproppar på Mercadona!

Jag tycker det verkar som om Kitty haft bra flyt ett bra tag och det håller säkert i sig!!

Anonym sa...

Hoppas Kitty sålde ännu fler!!! :D

Monica Hortell sa...

Öronproppar är jobbigt. Jag kan inte sova med saker i öronen.

Ditt och datt sa...

Man vänjer sig och de här är mjuka och och formar sig efter örat. Jag tror man använder såna här när man dyker eller nåt sånt :-)!