lördag 15 september 2012

Stillsam septemberlördag

Ledig dag idag, faktiskt ännu ledigare än igår.
K. har hittills sålt fyra tavlor på Galleri S, och två av dessa har köparna tagit hem, så hon gick dit med två nya verk. Sen bestämde vi oss för att ta en fika på stan.
Fantastiskt septemberväder, soligt, milt och vindstilla. Det innebär också att det är knökfullt överallt, och även på  Fågelsången (som vi till slut hamnade på) ringlade sig köerna långa. Men vi hittade platser ute i alla fall.


Det ser ut som en riktigt vrålfika, och det var det också. Fast inte fullt så extrem som man kan tro av bilden. K. köpte bullar med sig hem också.

Efteråt tog vi en promenad genom Stadsparken, längs Fyrisån. Idylliskt, och precis en sån sak man alltid vill göra när det är helg och vackert väder. Sällan gör man det, det är mer ett slags ideal som inte förverkligas av olika anlednngar, men den här gången fick vi till det. Myste bland alla andra flanörer, helt oplanerat och kravlöst.
På väg hem tänkte vi: ska vi verkligen gå hem? Varför inte passa på och sitta ute och ta ett glas vin eller något? Bara det att vi var fortfarande så mätta, så ingen av oss trodde sig orka få ner ens ett glas vin. Möjligen är det första gången det har hänt.
Så vi gick verkligen hem. Spelade wordfeud i koncentrerad stillhet.

Längst ner på en husvägg på Svartbäcksgatan upptäckte vi ett litet konstverk som inte har funnits där så länge. Liknande små målningar finns på några andra ställen i stan, bland annat vid resecentrum. Väldigt fint. Så ska "gatans konst" vara!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hälsa K och gratta!! Jag är så glad att hon säljer, för tavlorna är verkligen fina!
Jag bara röjer och röjer hemma, missar hösten totalt... :-(

Monica Hortell sa...

K. tackar för hälsningen! :-) Det är så jättekul att det hon gör blir uppskattat!