söndag 20 oktober 2013

Hemma

Så är vi hemma igen. En kopp te vid köksbordet 02.30 och väldigt, väldigt svårt att sova sen. Huvudet surrade av intryck och röster.

30 graders temperaturskillnad. Fast idag kravlar sig termometern ovanför nollstrecket i alla fall. Alltid något.
Igår innan vi åkte tog vi en liten nostalgipromenad i Nerja. Vandrade på stadsgatorna, träffade som vanligt några bekanta. Fantastiskt behagligt ute. Och vi gick förstås ner en sväng till de små stränderna också.


Men vi hittade alltså ingen lägenhet denna gång. Inte helt oväntat, eftersom vi bara hade fem dagar på oss. Och kanske lika bra, eftersom det också visade sig att om man kommer i oktober kan man inte hyra en lägenhet från januari eller februari. Man måste ta den direkt! Och det hade kostat oss ett antal onödiga tusenlappar med hyrd lägenhet stående tom i flera månader.
Det finns förstås boenden som blir lediga i januari eller februari, men i dem bor det folk. Man kan ju tycka att då kontaktar man nuvarande hyresgäster och frågar om det går bra att komma som hastigast och titta på lägenheten, men så gör man inte i Spanien, i alla fall inte i Nerja. Den ska vara tom och man ska hyra dag från samma dag man tackar ja. Eller möjligen från nästkommande månad.
Tom, gäller tyvärr inte möbler. I regel är det fruktansvärt fula, klumpiga möbler, lite som svensk sommarstuga, furustuket. Fast värre. Köksstolar som väger många kilo, soffor som är allt annat än sköna, hemska stora, mörka klädskåp...vi vill förstås ta dit egna möbler.

Det blir hur som helst nya försök i januari-februari, och då har vi gott om tid.
Många krokar har vi lagt ut, och det känns som att vi fick väldigt bra kontakt med Linda och Manuel och några till, de ansträngde sig verkligen för att hjälpa oss och kommer säkert att göra det igen. En del privata trådar har vi också att nysta i.

9 januari går nästa resa. Fram till dess är det mycket som ska hända. Back to reality kan man säga.
Tänk att för några dagar sen satt jag ute på balkongen vid midnatt:


Nu ska jag ta fram dunjackan, gå till Kvarnen, handla mat och sen sätta mig vid datorn och jobba.

Inga kommentarer: