fredag 18 oktober 2013

Tuff marknad

Det är tufft att leta lägenhet här. Det är inte som hemma, att det inte finns något att hyra, men de bra objekten försvinner direkt. Det kan handla om minuter, så man måste vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Många letar precis som vi, och en och samma lägenhet ligger ute hos flera olika mäklare. 

De vi har tittat på har nästan alla varit för mörka. Eller bara haft en minibalkong. Söderläge med terrass och sol hela dagen - det vill alla svenskar ha, en av mäklarna skrattade lite åt det. "The swedish people, they are always looking for the sun."

Vi har också fått höra att svenskar anses vara väldigt bra hyresgäster. Vi är pålitliga, betalar hyra i tid, vandaliserar inte lägenheter, lämnar inte enda stor mess efter oss. Som vissa nationaliteter är kända för att göra.

Idag var vi med Manuel och tittade på en gigantisk lägenhet. Stor, otroligt häftig takterrass med dusch, diskho, murad grill och allt man kan tänka sig. En liten marijuanaodling fanns det också däruppe, det har jag faktiskt aldrig sett förut. Manuel och en annan gubbe som var med hade väldigt roligt åt de speciella krukväxterna... 
Men trappan till terrassen var inte att leka med. En lång, vindlande, smal spiraltrappa av det slag man lätt ramlar ihjäl sig i. Och själva lägenheten var kall. Om den känns kall nu, när det är 26-27 grader varmt, hur ska den då inte vara på vintern... Så inte heller den var något för oss.

Imorgon åker vi ju hem, så vi får nog fortsätta letandet i januari. Då kommer vi dessutom att ha mer tid på oss. Men vad vi nu pratar om är att köpa en lägenhet istället. Och hyra något hemma, alltså göra tvärtemot vad vi tänkt från början. Undrar hur långt mina snart nio år i Uppsalahems kö räcker?

Hur känns det att åka hem då? Svar: Tråkigt. Vi vill inte alls landa i begynnande vinter och allmän gråbrunhet! Tänk om vi kunde stanna i det här paradiset! Fast det kan vi ju snart.

Nu ska vi gå hem till Yvonne och Ola och ta ett glas vin och äta några tapas. De har ett hus ganska centralt, och det ska också bli kul att se.

2 kommentarer:

Ditt och datt sa...

Har ni kollat radhus? Det finns ju fina radhusområden nedanför Iranzo. Ett par vänner till mig bodde i ett radhus i ett av de områdena senast jag var i Nerja och det var väldigt ljust och fint med uteplats och pool i området.

Monica Hortell sa...

Ja det kanske är en bra idé. Vi har varit rädda att hus är för kalla, men det kan ju också lägenheter vara...