tisdag 15 oktober 2013

Varmt i paradiset

Pust, här är det varmt! Helt otroligt. Tidigare har det alltid varit vinter när jag har varit i Nerja. Oftast fint väder men kyligt på morgnar och kvällar. Nu är det stekhett på dagen och ljummet på kvällen.

Stan är sig lik. Ingen större trängsel, hög medelålder, trivsam stämning. Vi har träffat bekanta, ätit tapas, promenerat. Och tittat på tre lägenheter, men hittills har ingen känts rätt.

Det lilla familjehotell vi bor på, el Barrio, är jättetrevligt, och utanför balkongen sorlar folklivet. Jag var just ner till den lilla affär som ligger alldeles utanför och som säljer bröd, kaffe, vatten, vin, öl och lite leksaker. Köpte med mig kaffe i en fin kopp som jag går tillbaka med nästa gång vi går ut.
Jag har blivit kaffedrickare!

Igår kväll var vi ute med Laila och Nils, hon svenska, han norrman. De träffades här i vintras, i början av mars, och har precis gift sig! Ganska häftig romantiksaga för 60plussare.

Vad vi nu hoppas på är att engelska mäklaren Linda ska höra av sig. Hon har några mycket intressanta lägenheter som vi vill kolla på.

Tanken att flytta till Nerja växer sig bara starkare. Vi trivs nästan ofattbart bra.

Det har varit sol/soldis idag. Och det är enbart skönt när diset tar över. Värmen är fuktig och tung. Imorgon ska det bli ännu varmare och dessutom helt klart.
På stränderna är det ingen trängsel, men folk badar och små glasskiosker är öppna lite varstans. Känslan av sommar är påtaglig.


På en av de stränder vi gick till idag låg fiskebåtarna uppdragna och näten låg på tork i sanden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha det riktigt gott och njut av värmen, maten, vinet och allt. Håller tummarna för att ni hittar en bra lägenhet. C