måndag 13 januari 2014

Dag fyra i Nerja

Nu har jag lånat nätverket hos frissan La Sueca. Känns skönt att ha internet igen. Än så länge väntar vi med att installera i huset, vi ska se hur vi klarar oss utan.

Det här är dag fyra i Nerja. Allt är välbekant och mysigt, och vi kan knappt gå ut utan att stöta på vänner och bekanta. Det är verkligen en småstad, men inte alls som en småstad i Sverige.

Första natten bodde vi på apartamentos el Barrio. Taxin väntade när vi landade på Malagas flygplats strax efter midnatt, och allt gick hur smidigt som helst.
Fredag morgon vaknade vi att stark sol lyste in i rummet och en fågel kvittrade högt och jublande. Sen gick solen i moln efter några timmar, och fågeln satt tyvärr i en bur... Men i alla fall.

Hårklippning hos la Sueca stod först på programmet. Mycket välbehövligt, och som vanligt kul att träffa Annette.



Nycklarna till det hyrda huset fick vi vid tvåtiden, och en kille från mäklarfirman körde dit både oss och vårt bagage. Men man behöver inte åka bil dit, det ligger jättecentralt.
Ett så sött hus! Enormt charmigt och själva området är helt bedårande genuint och pittoreskt. Jag som egentligen är skeptisk till all "gamla stan"-känsla med trånga gränder etc. blev oväntat förtjust. Trevligt nog är det bilfritt just vid den gatan också, så man slipper de vanliga trafikstörningarna.

Ägaren till huset hade tyvärr glömt att sätta dit diverse saker, bland annat elementen. Hur varmt/kallt var det - jo +13 grader!!!! Men vi hade massor av kläder och en mental beredskap, så det gick riktigt bra. Nästa dag kom han med både element och andra prylar. Nu får vi upp vämen till +18-19 om vi eldar på ordentligt. (Jag kollar ängsligt elmätaren flera gånger om dagen.) Framför allt så försvinner den råa känslan. Ingen har bott i huset på länge, troligen flera år, och ägarfamiljen använde det enbart som sommarbostad.

Igår var det kanonväder, vi åt frukost på terrassen och tog sen en promenad till söndagsmarknaden. Det finns mycket vi behöver, eftersom huset inte är fullt utrustat enligt svensk standard. "Fully equipped kitchen" betyder till exempel inte att det finns en stekpanna. Eller en brödkniv. K. "skar" bröd med en väldigt bred och rejäl köttyxa! Det var det enda vassa redskap vi hittade.

Många större grejer behöver vi också, och lite grämigt är det att allt det vi skulle behöva har vi hemma i Uppsala i dubbla och trippla varianter. Men vi får gå till "kinesen" och handla, som alla andra gör. Det finns ett antal såna kinesaffärer, där de säljer allt möjligt till en billig peng. Och det är roligt att skaffa saker till hushållet, det blir mer som att skapa ett nytt, eget hem.

Vi lämnade Sverige i rättan tid. Direkt efteråt kom snöstorm och kyla och isvindar. För att inte tala om halka, det värsta av allt. Idag är det lite dåligt här också, men 15 mulna plusgrader och en och annan regnskur är ett intet jämfört med vädret hemma. Fast - nu är det ju Nerja som är "hemma".
Och en frukost kan intagas i den här miljön:


Inga kommentarer: