torsdag 16 januari 2014

Nu kan vi hänga av oss

Efter en dryg vecka i Spanien brukar jag bli förkyld. Får se om det blir likadant i år, men det känns inte som nån fara än så länge. Däremot har K. varit sjuk och är inte bra än. Hosta, halsont, allmän ämlighet. Därför har vi tagit det lugnt de senaste dagarna, ätit hemma och därmed sparat pengar. Man får se den ljusa sidan med allt...

En märklig sak med spanska hus är att det inte finns nån hall eller några som helst avhängningsmöjlighter. Hur gör spanjorerna? De har ju lika mycket jackor och halsdukar som vi.
Ofta kommer man direkt in i vardagsrummet när man öppnar dörren, men vi har faktiskt ett litet halliknande utrymme där det finns plats för en hängare (däremot finns ingen garderob på nedervåningen), så jag har varit på hängarjakt. Hittade dyra såna - en vanlig vit pinne med fyra krokar kostade 95€. Drygt 850 pix! Är inte det svindyrt, eller kostar de lika mycket i Sverige? Men jag gick vidare in i den jättelika butiken och hittade en fyndhörna. Där fanns en hängare med minimala skönhetsfel för 15€, inte så hög utan troligen avsedd för barnrum. Dock alldeles perfekt för oss, och nöjd bar jag hem den.


Mysfaktorn höjdes betydligt när jackor och halsdukar inte längre är slängda över soffa och stolar utan hänger så fint på den lilla pinnen. Nu är nästa viktiga sak en matta. Några vänner fyndade en fin matta på tisdagsmarknaden, men vi gick inte dit eftersom K. var dålig. Nästa tisdag däremot, då blir det rak kurs och raska steg mot marknaden.

Det är för övrigt något varmare i huset nu, tack vare att vi kör elelementen så pass mycket. Dessutom har vi förvånansvärt snabbt vant oss vid det föga komfortabla inomhusklimatet, och nu tycker vi att +19 är riktigt behagligt och bra. Den dagen trodde jag aldrig skulle komma!

Utomhus är det väl en 17-18 idag. Ljummet alltså, och väldigt fuktigt. Då och då kommer ett lätt regn, men det varar bara en stund och så blir det uppehåll igen. Kanonvädret får vi tydligen vänta ett tag till på - det blev sämre här samtidigt som det blev snövinter i Sverige, och det hänger väl ihop på nåt sätt. Men hur som helst, +17 i mitten av januari kan man väl inte klaga på?

Inga kommentarer: