fredag 17 januari 2014

Regn och rusk

Ingen förkylning för min del än så länge. Däremot är K. fortfarande dålig. För att inte tala om hur dåligt vädret är: +11° och ösregn timme efter timme - nästan det värsta väder jag nånsin har upplevt i Nerja. Men vi har det mysigt inomhus. Böcker, TV och värmeelement kan rädda det mesta.

I förmiddags när jag gick ut genom vår dörr mötte jag en brittisk kvinna som tittade länge och väl på mig och sa: "Did you just rent this?" "Yes," sa jag förstås.
Då berättade hon att hon också varit och kollat på huset men varit dåligt orienterad i Nerja, så hon trodde då att det låg väldigt ocentralt. Efter att ha bott i stan en månad har hon insett vilket bra läge det är, och hon ångrar att hon sa nej till att hyra. "I can´t stop thinking about it, it would have been just perfect for me," sa hon längtansfullt. Nu hade hon hyrt ett annat ställe som i och för sig var bra men väldigt dyrt.
Tråkigt för henne. Men tur för oss. Vi måste ha kommit in i bilden ganska snart efter den brittiska kvinnan, och både K. och jag kände att det var bråttom, att vi inte kunde vänta tills vi kom hit med att bestämma oss, utan att vi måste säga ja utan att ha sett huset (annat än på bilder) själva.

Nånting jag var rädd för och som det finns ganska stor risk att råka ut för i Spanien, det är mögel. Jag är allergisk mot mögel, och hade funnits en antydan till det hade vi inte kunnat bo kvar i mer än några dagar. Men huset känns rent vad det anbelangar. So far so good.

Jag är också glad över att det är ny el, med jordade uttag och brytare. Även om systemet är underdimensionerat. Vi får tänka oss för och alltid stänga av elementet innan vi sätter på vattenkokaren, annars går hela huvudsäkringen, eller vad det nu heter. Efter några gånger har vi lärt oss det, och det är ju heller ingen katastrof om det händer. Bara att trycka på en liten spak.

Igår använde vi diskmaskinen för första gången, och det gick alldeles utmärkt. Nu börjar det bli dags att tvätta i den lilla toppmatade maskin som står utanför takterrassen. Men vi måste vänta till det slutar regna, annars torkar tvätten aldrig.
När jag tittar på min mest tillförlitliga väderapp: klart.se, verkar det inte så lovande. Mer regn och rusk, och först i mitten på nästa vecka blir vädret stabilt och fint. Men klart.se kanske har fel för en gångs skull. Man kan alltid hoppas.

Inga kommentarer: