onsdag 29 januari 2014

Tvättmaskin med metallmedar


Igår var husets ägare här tillsammans med sin tekniskt begåvade son. Sonen var utrustad med diverse verktyg som såg ut att vara från förra sekelskiftet. Han höll på länge och väl med tvättmaskinen och skruvade till och med bort bakstycket och kollade om något satt fel. Eller vad han nu kollade.
Så småningom kom han på vad som orsakat problemet med den slamrande och överaktiva maskinen: Transportskenorna satt fortfarande kvar! Två klumpiga metallskenor, som stora medar ungefär, och de utgjorde maskinens kontakt med stengolvet. Undra på att det lät mycket. Nu är de borttagna och ersatta med fyra små plastfötter, och man kan hoppas att allt är bra i och med det.
Vi ska väl tvätta endera dagen men drar oss lite för det. Vi är fortfarande lite rädda för tvättmaskinen, nämligen.

Dagarna börjar gå väldigt fort nu. Hela tiden är det något att göra, det är aldrig helt tomt. Idag har vi varit på en jätterolig damlunch med ”Nerjorna”, imorgon ska vi ut på en grej och likaså på fredag och lördag. Samtidigt måste vi tänka på alla praktiska saker, och högst på den listan står nu en riktig och obegränsad internetuppkopling. Vår hyrda lilla mobila variant är ju bara en tillfällig nödlösning, och 1 GB går åt ännu snabbare än jag trodde. Så vi måste skaffa både NIE-nummer och spanskt bankkonto, eftersom alla internetleverantörer kräver det. För att få NIE-numret (ett slags allmänt registreringsnummer, en variant av svenskt personnummer) måste vi åka till en ort som heter Torrox Costa och som ligger någon eller några mil härifrån. Får bli nästa vecka. Blir troligen ett ävntyr det också.

Inga kommentarer: