söndag 19 januari 2014

Ovanlig resa

Den här resan är hittills ganska ovanlig. Kyla, ösregn, förkylning och översvämningar. Översvämningarna är inte hemma hos oss, tack och lov.
I natt regnade det ännu mer än natten innan. Ofattbart mycket. På förmiddagen sken solen och det kändes nästan normalt. Men det var bara att gå ner och kolla läget på salongen. Vi känner vårt ansvar, eftersom vi har nycklar dit och ingen annan är hemma. K. var så pass frisk att hon följde med.

Igår var det drygt 30 liter vatten på golvet, idag var det runt 150! Det var bara att kavla upp byxbenen och sätta igång. Varifrån kommer allt vatten? Det måste på nåt sätt tryckas upp genom golvet, det är enda tänkbara förklaringen. Som tur var hade i alla fall inga elkontakter hamnat i vätan.
Efter nästan två timmar var det värsta borta. Då kom ägaren till skoaffären vägg i vägg förbi och visade sina avskavda händer. Han hade hållit på i nästan fem timmar och moppat upp 36 hinkar vatten från sitt golv!
Nu ska det i alla fall inte regna på ett tag. Och vi får förhoppningsvis några dagar utan strapatser. Enligt klart.se blir det strålande sol imorgon, och nu litar jag helt på dem.

4 kommentarer:

Ditt och datt sa...

Jag håller tummarna för att ni ska få sol och varmt nu!

Monica Hortell sa...

Det fungerade! Nu är det sol och betydligt varmare!

Ditt och datt sa...

Härligt!! :-D

Ditt och datt sa...

Härligt!! :-D