tisdag 19 juni 2012

Tisdagkvällsfunderingar

Det blev i alla fall ett hedersamt utträde för Sverige i fotbolls-EM. 2-0 mot Frankrike är inte illa. Och nu ser jag fram emot kvartsfinalerna.
Själv har jag ocså i vanlig ordning spelat några matcher idag. Mycket bra gick det.
I övrigt: Lite jobb, lite städande av arbetsrum. Annars lugnt.

Lugnt är det knappast ute i världen. Jag undrar hur det kommer att bli i Egypten om Muslimska Brödraskapet tar över. Hur blir det för kvinnorna och för den kristna minoriteten, kopterna?

Och hur blir det med Europas ekonomi i framtiden? Inget vidare, det finns faktiskt ingen ekonom eller annan "expert" som är ens i närheten av optimism. Kolossen EU tar död på sig själv, euroexperimentet går mot snar katastrof. Det är så det verkar. Betänk att euron infördes för bara tio år sen, och det är redan ett rent helvete. Ta bort, lägg ner, hellre förr än senare. Problemen kommer bara att bli värre.

Men nu stundar midsommar, och den kan man ändå njuta av. Vädret lär ska bli hyfsat, det är nästan kors i taket på det. K. och jag funderar på att göra en cykelutflykt med några vänner och sen äta en god middag hos oss på kvällen. Vi får se, planerna är inte klara än.

1 kommentar:

Ditt och datt sa...

Låter som en härlig midsommarafton!