måndag 25 februari 2013

Evakuering till värmen

Det blev mer flyttande än vi trodde. Nu bor vi på två ställen...

Efter en kall natt vaknade vi till strålande sol igår. Frukost på altanen kändes fantastiskt. Vi la oss på solsängarna sen, och i nästan en timme var det jätteskönt. Sen, som från ingenstans, svepte den vidriga nordanvinden in. Märkligt, först så gott som vindstilla och sen halv storm. Burr, det gick inte sola längre.
Inne var det nästan kallare än ute, och en av städerskorna kom upp och konstaterade att det verkligen är fel på värmeaggregatet. Så vi fick nyckel till en helt annan lägenhet, på bottenvåningen, där vi kunde vara om vi ville fram till dess att felet är fixat.

Klockan två sammanstrålade vi med P&G för att promenera till The Boatyard, en strandrestaurang/bar där det är gladjazz på söndagar. Hjälp vad det blåste nere vid vattnet, och motvind hade vi också. Hemska, hemska nordanvindar. Men vi kom fram till slut och hittade ett ledigt bord ute. Där satt vi med varsin öl, men den kalla blåsten förtog en del av mysfaktorn. Alla bord inne var upptagna.
Några bekanta var redan där, och de hade ett soligt bord i en lähörna, så dit flyttade vi så småningom. K. beställde fish and chips, olika människor kom och gick, musiken inifrån hördes på perfekt volym, och det var hur trevligt som helst. Folk började dansa till och med. Mysfaktorn steg och steg.

När vi gick hem hade vi medvind, så det var betydligt behagligare än vägen dit.
Men vår vindslya var nästan löjligt utkyld. Kanske 14-15 grader. Så vi plockade ihop lite nödvändigheter och tog hissen ner till evakueringslägenheten. Som var jättevarm! Otroligt varm rentav. Och stor, och komfortabel på alla sätt. Så vi badade skumbad, drack gin&tonic och sov sen väldigt gott.

Idag har hotellets fixare kollat vårt värmeaggregat, och det visade sig vara ett större fel som kräver reparatör utifrån. Denne kommer imorgon, så det blir en natt till därnere. Nu har vi alltså saker på olika ställen, våning 0 och våning 4. och det är lite halvbesvärligt att vara utspridd. Tur att det finns hiss.

Inga kommentarer: