torsdag 7 februari 2013

Snart fyra veckor

Imorgon har vi varit här i Nerja i fyra veckor. Är det inte mer? Det börjar kännas som att vi bor här på riktigt, att det inte är semester utan ett vanligt liv. Fast vanligt och vanligt...

Det här har i alla fall varit en lugn dag. Lång promenad på fm. På hemvägen från den pratade vi med Annette, en svensk frisör/konsthantverkare/makeupartist som flyttat hit och startat egen verksamhet. På lördag har hon öppet hus i sin fräscha lilla salong, det blir mingel och cava och diverse annat. Det där "annat" ska jag eventuellt bli delaktig i, genom nåt astrologiaktigt. Spännande.

Sedan gick upp till Jill på San Miguel och fikade. Myste i solen, tills det kom hemska kastvindar som kylde ner både luften och oss.
Det har varit kanonväder ganska länge nu, förutom att det ibland blåser överdrivet mycket. Idag har vi faktiskt inte solat, det behövs liksom inte.

En lugn kväll har vi haft. Middag hemma utan extravaganser. Sen kände vi att måste ändå ut och röra på oss en sväng, så vi strosade omkring utan nåt särskilt mål, bara för att få lite luft.
Det är inte direkt varmt på kvällarna, men det beror ju på vad man jämför med.
Vi gick förbi en pub som visade Enland-Brasilien. Ja alltså, då gick vi inte bara förbi utan vi gick in och kollade lite. England vann med 2-1, så det var ju jättekul. Sen blev det te och wordfeud hemma.

Det enda K. saknar här är förstås målandet. Ibland går det inte att hejda, hon måste måla. Idag gick hon inte ner till sin speciella strand utan började jobba med en duk på en av våra små balkonger. Jag är då hela tiden jätterädd att hon ska spilla och slabba och förstöra stengolvet...



Det var lite gränsfall där ett tag, men det klarade sig nog.

Senaste nytt om hunden Emiliana är att hon får bo inne i natt. Hos några "amigas" till Daniel. Så hon behöver inte frysa och de skulle dessutom bada henne. (Precis vad han själv skulle behöva, alltså slippa frysa och få ta en varm dusch. Inte för att han luktar illa, men ändå.)
Nu sitter han på sitt ställe här nere, glad och ganska berusad. Förmodligen väldigt lättad. Vi hör hur han sjunger och pratar med folk.

De som har tagit hand om hunden kan vara ett par unga tjejer som engagerade sig väldigt mycket tidigare idag. Särskilt den ena, en spanjorska i 25-årsåldern med barnvagn. Vi såg från balkongen hur hon tittade på hans kvitton och recept, hon ringde samtal och gick även och hämtade medicin. Det var fint att se.

Vad händer imorgon? Ja, jag har några uppdrag som inte går att skjuta upp. Särskilt det ena bara måste jag göra, så det blir några timmar vid datorn. Och en rejäl promenad förstås. På kvällen blir det favorit i repris: Roger Sharp på The Cottage, och den här gången följer Jill med.
Så...det känns helt okej. Riktigt lovande till och med.





2 kommentarer:

Anonym sa...

Försöker locka K från att kladda till att lira Wordfeud med mig i stället! :D
Men eh... När kommer ni hem, egentligen???

Monica Hortell sa...

Vi kommer hem den 24 mars, så det är ett tag kvar...:-)