onsdag 27 februari 2013

Fyra karlar - åtta glödlampor

Ingen rast, ingen ro i denna vindslägenhet. Värmen funkade utmärkt, men i morse kom en kille tillbaka för att fixa det sista med värmeaggregatet. Stora verktygslådan hade han med sig, och det tog sin tid innan han var klar. Förhoppningsvis är nu allt som det ska vara, men stackars dem som bott här före oss. Det måste ha varit svinkallt!

Alldeles nyss hade vi ny invasion. Hela fyra karlar vällde in i rummet. För att byta glödlampor! Två skruvade, en instruerade och en övervakade. Sammanlagt åtta eller nio lampor byttes. Bra i och för sig, för de nya har bättre ljus än de gamla.
När vi skulle provtända en stor golvlampa hände ingenting hur vi än vred på knappen och hade oss. Till slut drog vi ur kontakten för att se om det hjälpte att snabbt sätta in den igen. Inget att rekommendera, eftersom stickkontakten var trasig. Halv. Bara en "pinne" istället för två. Är inte det farligt?
Nu kommer en kille imorgon för att laga den. Hela tiden kommer det folk!

Hej och hå.

Jag har varit på långlunch idag med "Nerjorna" - en löst sammansantt grupp kvinnor som bor här permanent eller långtid. Det var nästan 30 pers, och vi åt på ett ställe som heter Bakus. Kanongod mat.
Och efter trerätters med vin är jag nu måttligt intresserad när K. och Nikki pratar om var vi ska äta ikväll. Kanske kan jag peta i mig en räka eller så, men på det hela taget är jag mer än nöjd.

Inga kommentarer: