lördag 2 februari 2013

Stängt och tomt lite varstans

Det är både lågsäsong och lågkonjunktur, så mycket här i Nerja är stängt. Vi har ingen aning om vad som döljer sig bakom alla ständigt nerfällda jalusier, men rätt vad det är poppar det upp ett litet bageri, en glassbar, en klädbutik etc. För varje vecka kommer fler ställen att öppna.

Men - mycket förblir stängt. Otroligt många lokaler och även lägenheter står tomma, och skyltar med Se vende och Se alquilar (till salu resp. uthyres) ser man överallt. Vissa ställen hade samma skyltar redan när vi var här förra året. Det finns till en exempel en stor, nyrenoverad restaurang som ingen vill ta över. Den är jättefin inuti, massor med färger, bardisk i supersnyggt olikfärgat kakel och både glatt och smakfullt ser det ut. Och dyrt. Hela budgeten rök väl på renoveringen och så gick ägarna i konkurs. Skulle jag tro.

Det finns också objekt som är svårsålda av andra orsaker:


Vad är det egentligen? En markplätt, ett halvt hus, ett hoprasat nånting? Notera också de hängande elledningarna - en inte helt ovanlig syn faktiskt.

Vädret är fortfarande fint. Solen skiner, himlen är blå och vinden ganska stark men ljummen. I dagens väderprognos står att det blir max 12 grader idag, men redan klockan tio på förmiddagen var det 16 grader! Väderprognoser...varför bryr man sig?


Inga kommentarer: