fredag 22 februari 2013

Packar


Vi packar. Dvs den underligt bruna personen på bilden packar. K. är en mästerlig packare, och hon började redan i eftermiddags. Vi flyttar nämligen imorgon. Inte tillbaka till Sverige tack och lov (Undring: "tillbaka till Sverige" - varför säger jag inte "hem" ??!?), utan till vårt nästa boende här i Nerja. Vår nuvarande lilla lägenhet var nämligen upptagen en enda vecka redan när vi ville boka den för ett år sedan, så vi fick dela upp vårt boende. Tillbaka till förra årets sunkiga lilla vindslägenhet med fantastisk terrass. Den ligger tvärs över torget, en minuts gångväg ungefär, och vi har redan varit där med en väska (den på bilden) och en välfylld kasse med K:s målargrejor. Detta står nu i ett låst bagageutrymme.

Vi var uppe i vindslägenheten och kollade. Det var kallt där! Och konstigt inrett, precis som förra året. Då fick jag ju, efter mycket om och men, lite förbättringar i möblemang och utrustning, och vi får väl göra om hela den önskemåls/klagoproceduren.
Men hela det boendet handlar om terrassen.
Fint väder = Paradisiskt.
Dåligt väder = Paradise Lost, eller Highway to Hell.

Fint väder...ja, man börjar undra. Det blev ju rätt okej när vi köpte ett paraply. Sen blev vi utkallade i ett akut ärende, och då tog vi inte med det nya flådiga superparaplyet. Förstås kom det då hemskt regn igen. Vi fick låna två ytterligare paraplyer, eftersom den person vi träffade i samband med vårt ärende bor precis mitt i stan. Så nu har vi tre paraflaxer samt ett antal blöta skor på tork i hallen.


Alla skorna är mina.

K. packar just nu frenetiskt igen.
"Vad ska du ha för kläder imorgon?"
"Ingen aning. Det spelar ingen roll, jag tar det som finns. Vi ska ju bara tvärs över vägen", säger jag. Glad så länge hon samlar ihop grejer och stuvar effektivt.

Hoppas internet funkar på nya stället. Det var si och så med det förra året. Rapport kommer.


2 kommentarer:

Lesley sa...

Lycka till i nya hemmet!

Monica Hortell sa...

Tack Lesley! Det känns riktigt bra nu när vi väl är här!