fredag 15 februari 2013

Fint väder, gott kaffe


20 grader idag. Vi fikade på ett toppenbra italienskt ställe som ligger helt idylliskt i en liten gränd bakom kyrkan. Åtta bord utomhus, i skuggan dessutom, det är allt som finns, så det vill till att det är varmt om man ska sitta där.

Det är en speciell sak med Nerja: det finns inga lättidentifierade turistfällor. Ett ställe kan ha ett av stans bästa lägen, havsutsikt och rubbet, ha jättegod mat och dessutom fantastiskt bra priser. Ett annat ställe kan ligga på en bakgata och se allt annat än tjusigt ut - och ha både dyr och dålig mat. Tvärtemot vad man tror. Man behöver alltså inte nödvändigtvis söka sig bort från turiststråken för att hitta guldkornen.

Den här lilla italienaren får i alla fall enbart plus. Och om man som K. gillar cappuccino är det dit man ska gå. Cappuccino här innebär oftast sötat kaffe med massor av vispgrädde ovanpå, som en efterrätt ungefär. Men på deTinos (tror jag det heter) frågade K. om de kunde fixa vanlig cappuccino, utan grädde, och då log servitören ett jätterart leende och sa: "Yes! I´m italian." Och så såg han lite stolt ut.
Idag tog vi alltså varsin sådan och varsin stor croissant (ja, nu har jag förfallit helt), och det var helt perfekt. Kostade motsvarande 50 spänn för oss båda.

I högtalarna spelades Frank Sinatra, kyrkklockan klingade, servitören pilade omkring med kaffe, vin och pizza och det var mysigt på alla sätt. Som att plötsligt befinna sig i en liten gränd i Rom.

Utanför deTinos står en fin vagn. Ser man den är man alltså på rätt spår.


2 kommentarer:

Anonym sa...

20 grader... Här har vi i alla fall två idag.Plusgrader! *gör kors i taket*

Monica Hortell sa...

Plusgrader - alltid något! Det tar sig...