lördag 9 februari 2013

Karneval och en massa annat

Nu är det stor karneval i Nerja. Redan i torsdags höll invigningstalet, och igår var det olika tävlingar, bland annat uppträdde barn med olika fantasifulla utstyrslar och jag antar att det var nåt slags omröstning sen.
Ett märkligt evenemang. På Plaza Espana mitt i centrum hade scen, belysning och ljudanläggning riggats, godis och alkohol fanns till försäljning, massor av folk satt på vita plaststolar, en kvinna i stora plymer var konferencier och evenemanget började sådär en trekvart efter utsatt tid - som vanligt.

Sen kom då tävlingsdeltagarna inpå scenen, en och en (eller ibland var det två-tre som tävlade tillsammans). De hade startnummer förstås, och plymkvinnan skrällde fram deras namn och ålder i den överdimensionerade ljudanläggningen. Den som hade gjort kostymerna nämndes också, och det var oftast mamma eller farmor/mormor. Abuela - det är ett gulligt ord.

Vi såg de första tolv deltagarna, sen orkade vi inte med ljudnivån utan gick därifrån. Men det var kul ett tag, och kostymerna var i de flesta fall helt otroligt välgjorda och påkostade. Vår absoluta favorit var en liten kille/tjej som var utklädd till, troligen, en fågel och en skorsten, alltså det var antagligen en fågel på på ett tak! Hur kan man klä ut sig till det, ja, det borde inte vara möjligt. I alla fall var den roligaste maskeradutstyrsel jag nånsin sett.
Annars var det mest små flickor utklädda till drottningar, prinsessor och popstjärnor, och det är jag mindre road av.
Deltagarna var i åldern 3-12 år, så det var modigt av dem att gå ut på en scen sådär. En vände och sprang tillbaka, men det gjorde inget eftersom han/hon bara var en av tre kakor och de andra två fortsatte glatt i alla fall.
Inte bara de barn som deltog i tävlingen utan även de flesta andra som befann sig på stan med sina föräldrar var utklädda på olika sätt, ibland väldigt enkelt och ibland väldigt avancerat.





Idag går det stora karnevalståget genom stan. Troligen tittar vi på det. Troligen kollar vi sedan Melodifestivalen och troligen går vi sedan på flamencobar.
Något som inte bara är troligen utan som verkligen är helt bestämt, är att både K. och jag ska vara med på svenska frisörens öppet hus. K. tar dit två tavlor som hon målat nere vid Playa del Salon, jag tar med datorn och ställer snabbhoroskop till ev. intresserade.

Det lär bli en intensiv och späckad dag.

1 kommentar:

Lesley sa...

Lycka till, folket blir sakert intresserad!!