måndag 20 juni 2011

Regn och Grekland

Det regnar igen...hm, värst vad sommaren kom av sig. Å andra sidan, det har redan varit fler riktigt varma dagar än det ibland är på en hel sommar, och det är bara midsommar än så länge. Ja, den riktiga midsommaraftonen, dvs sommarsolståndet, är imorgon.
Det kan fortfarande bli många högtrycksperioder. Augustivädret brukar nästan alltid vara bra.

Jag är väldigt intresserad av vad som händer med Grekland. Hur ska det gå? Det kan ju inte bli bra, hur man än ser på det. Och det blir så uppenbart att EU och EMU är katastrofprojekt.
Intressant är också hur grekerna beskrivs i både redaktionella artiklar och insändarkommentarer: som lata, arbetsskygga skattefuskare i princip. Länge sedan man såg att en hel befolkning kommenterades på det viset...
Men visst verkar det underligt med ett land där nästan ingen betalar skatt, där dom flesta läkare, arkitekter m.fl högavlönade nolltaxerar trots lyxvillor och pooler. För att inte tala om pensionsvillkoren.
Att människor blir rasande och förtvivlade om detta tas ifrån dom, det kan man ju lätt förstå. Men det kan ju inte vara rimligt att andra länder ska ställa upp och hålla ett sjukt system under armarna.
Men som sagt, hur ska det gå? Totalkrasch? Som hela Europa dras med i?

Inga kommentarer: