onsdag 29 juni 2011

Trevlig dag i Luleå

Nu sitter jag hemma hos min syster Bia och försöker uppdatera min blogg. Jag säger bara: vilken tur att jag inte har PC!!!! Så OTROLIGT bra det är med Mac.
Nog om det.
Men ni som har svårt att kommentera och så, och som kör PC + Explorer...ja, ja - den kombinationen är värdelös. Inte ens jag själv kunde logga in. Firefox funkade som tur var.

I alla fall, resan till Luleå gick bra. Som K. sa: "Det är inte så mycket värre än att åka till Stockholm."
Det är nästan lika varmt här uppe också, och på det är dessutom alldeles ljust. Hela natten. Jag älskar det och vill inte dra för några gardiner eftersom jag gillar att sova i ljuset. K. är mindre road, så det blir väl gardiner trots allt.

Vi bor på hotell, SAS Quality. Har fått ett jättefint rum, special eftersom dom vet att jag är här delvis för att fira min födelsedag (lite i förskott). Lyxigt värre - man känner sig rik när man bor på hotell.

När vi kom in i rummet hälsades vi välkomna av TV:n. "Käre Monica Hor" stod det. Hm. Det synnerligen tvivelaktiga efternamnet kan jag stå ut med, men den maskulina e-ändelsen är värre. Men vad gör det, strunt i grammatiken! Rummet är fantastiskt och vi ska bo där fyra nätter, äta hotellfrukost och ha det allmänt bra.

Vi har hälsat på min mamma idag. Ätit mat, druckit vin, pratat om allt möjligt. Hon var väldigt pigg, och något som verkligen är kul med henne är att hon har humor. Hela vår familj har för övrigt en speciell humor, K. tycker att den är torr, min syster tycker att den är sjuk.Jag vet inte hur jag ska definiera den. Får fundera på det.

Efter besöket hos mamma Bojan gick vi alltså upp till Bia. Drack en öl på hennes balkong. Jag fick presenter: en stor turkos påse fylld med olika saker. Tema: ja det var inte enbart påsen utan allt var turkost. En lampa, en sjal, tvålar, allt möjligt i samma underbara färg! Fantastiskt fint uttänkt present.

Oj, vad jag känner mig otrygg med annan dator och annat operativsystem. "Extremt instabilt" sa Bia nyss - hon pratade om ett spel som hon och K. håller på med just nu, men jag kan lätt referera till mitt bloggande.

Nu försöker jag posta detta. Hoppas det funkar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan se ditt inlägg, trots PC...hur nu det kan komma sig?! Bia

Anonym sa...

Det är lustigt att B-bloggarna funkar så dåligt med PC + Explorer när PC är vanligaste datorn och Explorer vanligaste webbläsaren... Jag är själv Macanvändare från början och slogs för Macen med näbbar och klor - till dess att jag tvingades överge den på arbetet och i stället fick en PC. Nu har jag PC hemma, men Macen är betydligt mer användarvänlig!
Turkost paket - kan det va nåt, de?! ;-)

Hare gott och kul att du rapporterar!