lördag 26 januari 2013

Mild januarikväll med cava och reunion

Idag slog vädret om. Det blev varmt. Men tyvärr kom också en hemsk vrålblåst, så det gick inte att sitta uppe på takterrassen. Men framåt eftermiddagen mojnade vinden och det blev...snudd på sommar. Fantastiskt.

Per och Gunnel, våra vänner från Lund som vi lärde känna här för några år sen, anlände idag. De bor i en exakt likadan liten lägenhet som den vi har, en trappa upp bara. Deras golv är vårt tak, kan man säga. Vi hade en liten reunion med cava och tilltugg och gick sen ut och åt. Inget bord fanns ledigt på La Dama, så vi hamnade på "Vita stolarna". Ett nytt ställe ett stenkast härifrån. K. och jag har gått förbi där några gånger, och jag har känt mig lite skeptisk. En inkasterska står utanför och försöker locka in folk, det är sällan ett bra tecken. Drycken är gratis, det brukar inte heller vara ett bra tecken.
Men, där sitter man och får obegränsat med vin - det känns plötsligt inte så dåligt. Det var dessutom gott vin. Och, hör och häpna, maten var bra. Ytterligare ett ställe som är nästan ofattbart prisvärt, så dit går vi igen. Det är roligt att bli positivt överraskad.

När vi gick hem (tog två minuter) var det så milt och stillsamt och mjukt väder, så man tror knappt det är sant. I januari!

Mer i ett senare blogginlägg. Nu är klockan mycket och det känns som att det skulle sitta bra med en kopp te. Eller nåt.

Inga kommentarer: