torsdag 31 januari 2013

Cava och tapas igen

Igår hade vi ännu en superkul kväll med Per och Gunnel, våra grannar här på Calabella. Lite cava uppe hos dem först, och sen gjorde vi en tapasrunda. De tog oss med på några riktigt genuina ställen, såna som i stort sett enbart besöks av spanjorer. Förutom en tandlös tysk som sa "hejdå" när vi gick, var vi de enda utlänningarna på de tre olika barer vi besökte. Annars enbart hesa små (folk här är kortväxta) gubbar som tittade på fotboll, diskuterade och drack öl.

Gott och prisvärt var det som vanligt, och eftersom den match som visades på TV var Real Madrid-Barcelona kollade även K. och jag lite på den. Och det här med prisvärt...jag kanske tjatar om hur lite eller mycket vissa saker här kostar, men det är så sensationellt ibland. På en av gårdagens tapasbarer kostade en jättegod, generös tapa plus ett glas vin 1 €! Nio spänn!

Vi var nöjda och upprymda när vi strosade hemåt på de nästan tomma gatorna. "Tut, tut" hörde vi då, och där kom "husse" cyklande med Emiliana på pakethållaren och sina övriga tillhörigheter i påsar och väskor.


Husse heter Daniel tog vi nu äntligen reda på, och han var på väg till sin sovplats för natten.
Bland hans ägodelar finns också en gammal liten radio med trasig antenn. Han visade hur han fick ljud ur den genom att sätta en gaffel mot antennen! Så tog K. och Daniel en liten svängom där på torget:


Han pekade på stället där han skulle sova: på marken bredvid en glassbutik, där det är som en liten vindskyddad nisch.

Idag steg vi upp först vid 11-tiden och har sedan som vanligt suttit uppe på terrassen och solat och läst. Nu börjar det bli dags för en promenad.
Jill från Stockholm kommer idag, hon har nog landat precis just nu, så vi ska träffa henne senare. Det blir en kul kväll igen, med ett glas cava här hos oss och sedan mat nånstans.
Jag har ingen riktig koll på hur mycket pengar som går åt. Måste nog snart börja räkna lite.

Inga kommentarer: