onsdag 16 januari 2013

Moln och vatten

Dag 6 i Nerja (av 72), och jag tittar ut genom de två stora fönstren, böjer nacken bakåt, kollar i alla riktningar, och hur jag än gör kvarstår faktum: Det är mulet! Ingen sol-molnvariant utan riktigt jämnmulet. 13 grader enligt nätets nerjasidor. Så det blir jacka och halsduk idag. Och rätt mycket innesittande antagligen.
Förr hade vi med kortlek för att förströ oss, nu spelar vi wordfeud. Signalen är lite för svag för ipaden, så det blir connection error då och då, men på det hela taget funkar det.

Vattnet i Nerja lär vara högst drickbart, enligt vad jag både läst och hört av folk som bor här, eftersom det kommer från en källa och inte alls är dåligt renat avloppsvatten. Så i år tänkte jag satsa på att dricka kranvattnet istället för att kånka hem mängder av plastflaskvatten. "För säkerhets skull kan vi ju koka upp det, låta svalna och ställa i en tillbringare i kylen," sa jag till K. som tyckte det var en jättebra idé. Och såväl okokt som kokt vatten har vi gulpat i oss utan att få några som helst problem. Men vattnet har smak! Särskilt när man har kokat det. Då är det godare att dricka direkt ur kranen och känna den lilla försynta kloreringen.
Det känns i alla fall inte bra att vatten har en egen smak, så igår släpade jag hem nio liter flaskvatten. Det kostade 2 €. Inte mycket att säga om. Men lite kranvatten fortsätter jag att dricka, jag tror det är bra för magen med omväxling.


Inga kommentarer: