onsdag 18 juli 2012

Klippor och sol

Vi började dagen med en promenad upp till Kosterbonden. Det är inte en bonde som säljer ägg och morötter som man skulle kunna tro, utan en del av Koster på vilken det ligger två fyrar.
"Fyrtornen" kan man också kalla den plats vi gick till. En promenad över stock och sten, mest sten. Högt upp, på vindlande, stenblockiga små stigar. På vissa ställen var det riktigt brant och strapatsaktigt. Belöningen kom i form av en helt otrolig panoramautsikt. Går inte att beskriva. Inte att fotografera heller, för det är svårt att fota i 360 grader. Vi njöt en god stund av utsikten och tog oss sen ner, likt stengetter hoppande mellan stenar. Nej, vi inte hoppade förstås inte. Men klev på sätt vi inte annars gör. Benmusklerna darrade när vi kom hem.

Tillbaka i huset var det dags att ladda om och göra matsäck inför utflykt nummer som två som gick till "Silletången". Ny promenad, i såväl gräs som sand och klippor. Mest klippor. Tur att man har bra skor.
Otroligt skönt var det att sedan sitta på klipporna och titta på havet, läsa lite, kolla på fåglar, dricka kaffe och vin, äta mackor/godisbitar.





När man kommer längst ut på Nordkoster plingar mobilen (om man nu har den med sig), och det kommer upp en text: "Välkommen till Norge!" Gränsen ligger kanske några hundra meter bort, rakt ut i havet. Men norska mobilgränsen ligger alltså i Sverige. Intressant.

Solen har stekt hela dagen! Och det lär regna i Uppsala. Vilken tur att vi åkte hit!

Även kvällen har bjudit på en ny upplevelse: Jag har ätit havskräftor! First time ever. (Annars har jag bara sett havskräftor i matlagningsprogram.) Gott. Och färska räkor, som inte smakar som de färska räkor man kan köpa på Ica utan mycket, mycket bättre.

Nu hettar ansiktet av all sol, ännu mer än det gjorde igår.
Den lilla hunden gillar mig. Yes!
Imorgon tar vi båten till Strömstad och åker buss/tåg/bil via Stenungsund till Skärhamn. Där väntar nya äventyr, nya möten med vänner och en hel västkustvecka till. Tjoho!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter som om ni har det härligt!

Här har det nog kommit lite eller mycket regn varje dag, men det har också varit mycket sol däremellan! Idag kom det några stänk när jag skulle åka bort till er och tvätta bilen, men det blev inte mer än några stänk.