torsdag 26 juli 2012

Hemresa, Vatten, Fisk, Skärhamn

Det är skönt att vara hemma efter en dag på resande fot! Och bara en timmes försening, det får man vara tacksam för numera.
Tåget Göteborg-Stockholm kom in i väldigt god tid men avgick desto senare. Tio minuter efter avgångstid kom personalen långsamt släntrande med sina kabinväskor, och alla som stod där på perrongen och stampade av otålighet viskade och muttrade "dom är försenade, dom kom inte i tid!" och liknande saker. När tåget väl börjat rulla, efter ytterligare drygt tio minuter, beklagades förseningen och förklarades med att "vi fick inte igång tåget". Nej, så kanske det kan vara. Igångsättarna lyckades inte. Eller också är det i största allmänhet svårt att få igång tåget om ingen personal är på plats. Just det vet jag inte så mycket om: Hur får man igång ett tåg? Vilka har den uppgiften?

Men hur som helst, de 20 minuterna utökades under resans gång, det är ju alltid spårarbeten och lite annat som ställer till det. Fast vid det laget hade vi hört om det totala tågstoppet mellan Stockholm och Uppsala, så vi var beredda på det värsta och blev jätteglada att Uppsalapendeln faktiskt gick den sista sträckan, så vi slapp åka buss. Och som sagt, en timme är inte hela världen.

Nu har vi packat upp, undersökt det rätt så tomma kylskåpet och ätit omelett resp äggröra. Imorgon blir det en intensiv tur till affären! En tvättmaskin snurrar, blommorna är välskötta tack vare grannen Kent, K. kollar OS, jag sitter vid datorn - allt är som vanligt igen. Tänk att vi har varit borta tio dagar! Jättemysiga dagar på Koster och i Skärhamn.

Igår var sista utställningsdagen. Efteråt tog vi en halvtimmespromenad till Skärhamns akvarellmuseum. Det är ett stort, fint och berömt museum, unikt i Sverige och i hela Norden. Och vi har inte varit där! Det stämde inte med tiderna för Kittys utställning, vi hade väl hunnit rusa igenom museet nån förmiddag, men det vill man ju inte göra. Det finns så mycket att se där, och det kräver tid. Så ett riktigt konstbesök får anstå till nästa gång, när vi inte är så upptagna av egna projekt.
Men vi var ju där igår?
Ja, på restaurangen.
I huset ligger "Vatten" - en fin restaurang med underbart läge. Specialiserad på färsk fisk. Åsa och Eva bjöd på middag, och jag åt den godaste fiskrätt jag någonsin ätit. Nyfångad kolja, en delikatess som inte hade någon likhet med de paket man hittar i frysdisken. Fantastiska tillbehör också. En alldeles perfekt måltid.
Vi satt ute i solgasset, omgivna av hav och klippor. Även promenaden hem bjöd på vackra, idylliska vyer.






Och allt detta var så sent som igår. Tvära kast är det. Men detta var inte det sista besöket på Västkusten, hoppas vi i alla fall.

Imorgon ska jag cykla till vår lånade kolonistuga och plocka hallon och förmodligen också klippa gräset. K. åker till Stockholm för att träffa sin mamma och dessutom reka inför ett projekt. Mer om det senare.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Å ni verkar ha haft sköna dagar! Vilka fina bilder! Jag har mamma här, jag åker hem med henne på söndag och återvänder måndag - för att fira en födelsedag (inte min, dårå!) och packa till Pride! Semester är härligt! :D

Monica Hortell sa...

Toppendagar! Vi ska också packa till Pride, åker nog in på onsdag.

Anonym sa...

Vi åker också in på onsdag, vi får hotellrummet från klockan 15 och vi stannar till söndag. :D