lördag 3 september 2011

Glasögonproblem

Hm, vad ska jag skriva idag då? Jag har inte varit lika trött som dom andra dagarna, men huvudvärken lurade lite på förmiddagen. Det kändes som att glasögonen var helt fel, särskilt när jag såg på TV. Hela tiden ville jag slita av mig glasögonen, men när jag gjorde det såg jag förstås ännu suddigare än när jag hade dom på. Letade i min låda med gamla glasögon. Hittade sådär en tio tomma, svarta, fula fodral. Men i några låg det faktiskt glasögon. Första paret jag provade var totalfel, jag mådde nästan illa. Men det andra paret funkade bra, bättre än mina vanliga! Så dom använde jag när jag tittade på friidrotts-VM. Ingen huvudvärk. Dom små tendenser jag hade försvann.

Min syn gör så där ibland, varierar och ändrar sig på ett irriterande sätt. Det har hänt att jag har gjort en synundersökning, provat och beställt nya glasögon (och det är ju inte gratis precis), och sen har synen ändrats tillbaka nästan på en gång! Och dom nya ögonen har inte känts så där helt perfekta. Nu den här gången ska jag inte förhasta mig utan vänta och se (ofrivillig vits).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var ju och kollade synen inför september månads "övningar" när jag verkligen behöver se. Bytte både glas i brillorna och styrka i linserna. Men faktum är att jag läser bättre med boken riktigt nära ögonen - och utan brillor och linser... Till TV och datorn måste jag ha "synhjälpmedel". Konstigt det där med synen... Jag fortsätter att bli närsynt men har samtidigt börjat få ålderssynproblem. Och brytningsfel...

Monica Hortell sa...

Jag har aldrig glasögon när jag läser, har inte den sortens ålderssynthet. Men är närsynt och astigmatisk i märkliga kombinationer som tycks ändra sig då och då. Varje gång kostar det flera tusen, och det är ju en väldigt tråkig utgift.