söndag 18 september 2011

Mardröm om flytt

Jag kom plötsligt att tänka på en dröm jag hade i natt. En mardröm. Sådana har jag tack och lov inte så ofta, kanske ett par gånger om året bara. Om ens det. Men i natt var det alltså riktigt jobbigt, och drömmen handlade om att jag var tvungen att flytta till Gimo! Jag bodde i nåt slags familj, och kvinnan som bestämde hade köpt ett stort, fint hus i Gimo. Hon försökte få mig att acceptera det, men jag var helt emot och desperat av ilska och oro. Jag protesterade och orerade och höll riktiga brandtal. "Dom där små bruksorterna öster om Uppsala är absolut inget jag kan tänka mig, jag kan aldrig bo där!" vet jag att jag sa eller snarare skrek. (Jag googlade idag för att se om Gimo verkligen är en "bruksort". Yes, det stämmer. I drömmen var jag lite stolt över att jag visste det, och det är jag i verkligheten också.) Kvinnan fortsatte att prata om vilket bra hus hon köpt, och jag letade efter något sätt att slippa den hemska flytten.

Gimo centrum, bild från Wikipedia. Jag var inte lockad.

Så skrev jag en lapp: "60-årig kvinna önskar hyra lägenhet, hus eller rum", och den tänkte jag sätta upp på någon anslagstavla i hopp om att få ett bostadserbjudande av vilket slag som helst. Usch, det var jättejobbigt. Men - efter en massa turer som jag inte kommer ihåg insåg jag att jag hade en egen lägenhet sedan länge. Det var min gamla på Lagerlöfsgatan tror jag. I drömmen hade jag för mig att den var uppsagd och att någon annan bodde där, men så upptäckte jag att jag aldrig hade skickat in papperen, så jag kunde flytta tillbaka dit. Inget Gimo - vilken lättnad!


Det är nog inte så svårt att analysera den drömmen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hur analyserar du den drömmen? Har du någon anknytning till Gimo sedan tidigare? TL

Monica Hortell sa...

Det blir för långt och personligt att analysera här..:-)
Men nån anknytning till Gimo, nej inte alls. Jag vet absolut ingenting om det är i Gimo. Det kanske är hur trevligt som helst.

Anonym sa...

Vilket öde - att bli tvungen att flytta till Gimo! :D

Monica Hortell sa...

I drömmen kändes det faktiskt som ett av dom värsta öden man kan tänka sig! :-D

Ann Helena Rudberg sa...

Du vill inte vara någon annan än den du är... men en annan kollektiv del av dig försöker tvinga dig att vara något mer och finare... för det är ju finare med stora egna hus enligt den gängse meningen... men du befinner dig redan i ditt eget centrum, för en stad är symbol för det innersta i en människa. Så du gjorde helt rätt som protesterade. Ha en trevlig dag!

Monica Hortell sa...

Intressant tolkning. Det ligger mycket i den.