lördag 7 januari 2012

Damm i drivor

Värst vad jag har varit nyttig idag. Huslig och flitig och energisk. Och jag har äntligen frostat av frysen! Det var så länge sen, så jag törs inte ens säga det...
Det visade sig också att när jag stuvat om lite i lådorna och kastat vissa urgamla saker, till exempel varor där bäst före-datum inträffade november 2009 och öppnade glasspaket där glassen täckts av äckligt skinn, blev det väldigt mycket plats över. Det ekar riktigt tomt i frysen. Och det är ju inte bra, har jag läst. Man ska ha ganska fullt, så varorna hjälper varandra med kylan och därigenom sänker elförbrukningen.

Tvättat har jag också gjort. Och sen passade jag på att rengöra det synnerligen äckligt geggiga tvättmedelsfacket. Även det var skandalöst länge sen.

Ja, dammandet får jag inte heller glömma. Det var så hela huslighetsanfallet började. Solen lyste in och jag såg damm. Drivor av damm. Typ hektovis. Ofattbart! Man skulle kunna tro att husets ventilation är felinställd, så att det som ska vara utsug är felvänt och i själva verket spottar ur sig damm som invaderar hela lägenheten. Det blev hur som helst ett väldigt fejande med dammtrasa och Swiffer och även våttorkning av vissa golv.

Jag har inte varit ute idag. Inte varit frestad ens, eftersom det är så kallt. Nu vidtar snart TV-kvällen. Förra veckans Stjärnorna på slottet, där Christer Lindarw var huvudperson, var så fantastiskt bra. Louise Hoffsten har jag aldrig varit så intresserad av, men det kanske jag blir när jag har sett kvällens program.

Innan dess väntar matlagning. Och jag tror jag tar ett glas vin också. Tycker nästan att jag förtjänar det.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kan renommendera flytande tvättmedel. Det är bara att lägga in en för ändamålet fylld kula i tvätten så slipper man kladdiga tvättmedelsfack. I övrigt är jag imponerad över din flit.
C

Monica Hortell sa...

Jag hade flytande tvättmedel en gång i tiden. Men blir tvätten lika ren?

Anonym sa...

Du har verkligen varit duktig! Frosta av frysen är ett projekt som har stått på min att-göra-lista länge... Nu när det är så kallt ute är det helt klart läge, för varorna kan ju stå på ballen mens jag frostar av!

Anonym sa...

Jo tvätten blir verkligen ren. Jag har lång erfarenhet eftersom också jag en gång i tiden också blev trött på kladdiga tvättmedelsfack.
C