söndag 29 januari 2012

Flanerande

Det händer inte så mycket på söndagar här. Affärerna är stängda och människor flanerar sådär allmänt söndagsaktigt. Jag bestämde mig för att äta de goda räkorna igen. Fick ett bra litet bord med utsikt mot Balkong Europa.




Det var rätt mycket folk där. och alla...flanerade. Det är ordet. Ett ord man alltför sällan använder.

Balkong Europa är en väldigt liten men berömd plätt, och den utgör själva navet i Nerja. Alla dras dit, och så står man och tomstirrar på havet. Fast en gång när jag var här fanns det faktiskt något att titta på. Jag såg hur människor pekade och pratade på ett lite upphetsat sätt, och när jag gick närmare såg jag anledningen: delfiner! Ja, det var verkligen delfiner. Ett gäng med småisar som lekte och hoppade. Sedan kollar jag alltid efter det, men inte en enda fena har visat sig.

Katter finns det däremot gott om. Massor av katter lever på Balkongen, och de är ganska välfödda och nöjda. Dels får de godbitar från barerna/restaurangerna som ligger där, och dels kommer folk på kvällarna och sätter ut mat. Ju mer man tittar, desto fler gattos ser man. Det här gänget låg  och vilade sig inför kvällen.


Jag åt min mat och gick sedan hem. Det var rätt kyliga vindar och inte så lockande att uppgå i det stora planlösa söndagsflanerandet. Det blev TV istället, jag såg EM-finalen i handboll ("manobalon" som det heter på spanska), och Danmark vann komfortabelt mot Serbien.

Inga kommentarer: