lördag 28 januari 2012

Spanska apotek

Jag har fått en mindre lampa och ett större bord. Det börjar likna något.

Rådiga Eva W var här och fixade

Men jag fryser och har lite ont i halsen...undrar vad det är. Har skaffat medikamenter från ett apotek och hoppas det hjälper.
När jag har varit här förr om åren har jag alltid förundrats över alla apotek. Detta är ju en väldigt liten stad, men det finns apotek lite här och var, och de som är öppna har ett upplyst grönt neonkors utanför. Går inte att missa.
Jag har också förundrats över att dessa apotek har olika sortiment. Vissa säljer smink, andra är inriktade på naturmedicin etc. Och, väldigt intressant, flera har en stor homeopatisk avdelning. Det kan man ju jämföra med Sverige och det stora homeopatihatet...

Hur som helst, på kort tid har det blivit nästan likadant hemma. (Förutom homeopatin då.) Apotek överallt, med olika sortiment.
Jag köpte vanliga värk- och febernedsättande tabletter idag. Finns inte framme, man måste fråga efter dem. För tio år sedan (jag var här då också och blev sjuk) frågade personalen "vill du ha med eller utan antibiotika?"
Den frågan var så sensationell, så jag sa "med", bara för att det gick.
Nu är allt mycket strikt. Striktare än i Sverige.

Jag hade tänkt gå ut och äta ikväll men kände att det var lite överkurs. Gjorde egen mat istället.
Edamerosten jag köpte idag smakar förresten inte som den gör hemma. Den är betydligt "ostigare". Men okej att använda i matlagning.

Efter maten bläddrade jag bland de drygt hundra TV-kanalerna. Nr 115 är SVT World, och plötsligt satt jag där och tittade på Sportextra. Skidor, konståkning och hockey. Strange.

I morgon ska det bli kanonväder. Så då måste halsont och frossa vara borta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Krya på dig!
C

Queenb sa...

Du skall gurgla med Asprin ett par ganger om dagen (svalj inte)! Ofta blir man daglig i spanien, det kan har varit fran flyget du blev smittad. Du har temperatursforandring ocksa...sol pa dagen kallt pa kvallen.

Jag kommer ihag for manga ar sen blev jag alltid sjuk i spanien, men det gick over efter mina manga lang resor till Mallis med Sid. (3 manader per ar, Januari Maj och September). Get better soon x

Anonym sa...

Krya på dig! Och för bövelen, överdosera inte C-vitamin som jag gjorde... Är fortfarande inte återställd, så iofs undrar jag om det inte är nåt annat än överdosering...