fredag 2 december 2011

Blomkålsris

Nu har jag äntligen prövat en rekommenderad ersättning för vanligt ris: blomkålsris. Perfekt! Om man nu vill dra ner på kolhydrater och ändå ha ett risliknande, gott och nyttigt tillbehör.
Man river helt enkelt rå blomkål (på rivjärnets grövsta sida) och häller ner i kokande vatten. Efter sådär en 20-30 sekunder häller man av vattnet och låter blomkålen ånga av. Klart. Jättegott. Man kan krydda det om man vill, eller röra ner en klick smör. Alltså, vilket superbra tillbehör till vilken mat som helst!

K. började jobba klockan 16, men imorgon är hon ledig och då ska vi julpynta. Fast nog känns det lite konstigt med tanke på det oktoberaktiga vädret.
Ikväll slutar hon kl. 21, och eftersom vi har en massa (= 4 st.)  limefrukter i kylen bestämde vi att vi ska ta en drink när hon kommer hem. Gin och lime till exempel är väldigt gott.

Innan dess ska jag se På spåret. Geografi är inte min starka sida, men förra veckan kunde jag faktiskt mer än ett av dom tävlande lagen! I och för sig var det mest följdfrågorna jag kunde. Och Uppsala. När tåget åkte norrut från Stockholms central, så tänkte jag: men, men, det här känner jag igen...tänk om det är Uppsala!
En gång, för flera säsonger sen, kände jag igen tågets startpunkt från Luleå och kunde därför pricka in det rätta svaret (Boden) direkt. Men orter i fjärran länder kan jag aldrig, och dom kluriga ledtrådarna gör att det blir ännu svårare.
Det är nog ingen idé att hoppas på Luleå eller Uppsala ikväll igen. Men ett trevligt tidsfördriv är det i alla fall.

Inga kommentarer: