torsdag 15 december 2011

Skrikfika

Jag har haft en nästan heldag på stan idag, halvdag heter det väl då, ägnad åt lunch och fika med Solveig. Vi åt indiskt, det är alltid gott. Jag gillar kryddorna och hettan som bränner till. Länge och väl satt vi kvar och pratade, och när vi lämnade restaurangen kändes det som ett bra läge att dricka te nånstans.
Vart skulle vi gå? Vi diskuterade ett tag och var helt överens om att numera är det viktigaste kriteriet när man väljer café att det ska vara relativt fritt från barnvagnar. Alltså vagnarna skulle man gärna stå ut med, men dom skrikiga barn som brukar ligga i vill man undvika. Deras ofta egotrippade föräldrar som brer ut sig överallt likaså.

Det mysiga Kardemumma valde vi därför genast bort. Tyvärr, för allting där är gott och miljön är hemlik och trivsam. Men lika lite som jag skulle betala för att fika inne på ett dagis går jag till Kardemumma. Ett par andra ställen strök vi också från listan, av samma orsak.
Till slut blev det Landings, S:t Perfilialen. Där brukar det vara lugnt. Ha!
Vi hann knappt sätta oss så kom dom. Barnvagnar, den ena efter den andra. Små varma, hungriga, arga barn skrek och gastade i högan sky, och det var särskilt ett som hade en sån där fruktansvärt gäll, genomträngande röst så man verkligen förstår vad som menas med uttrycket "tränga genom märg och ben."

Jag tycker faktiskt inte att det är okej. Miljön förstörs för alla andra. Där satt människor och försökta läsa tidningen, en tjej gick igenom föreläsningsanteckningar, gamla tanter hade tänkt sig att pusta ut efter julklappsinköp etc., och alla blev så uppenbart besvärade och störda.
Och det är klart att mamman till det skrikigaste barnet var en sån som ställde vagnen så att den blockerade ett flertal lediga platser, helt hänsynslöst. Och varför ska den stackars personalen ha ansvar för att värma barnmat och vällingflaskor - nej, bort! Köp en påse bullar och gå hem!


Skräcksyn på fiken.

Så nu har barnvagnsmaffian börjat invadera Landings också. Vart ska vi gå nästa gång vi vill ha en lugn och pratvänlig atmosfär? Till en bar, kom vi på. En stillsam, eftermiddagsöppen vinbar. Det satsar vi på hädanefter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag rekommenderar ett besök hos min vän greken, det vill säga Kafferummet Storken. Det är skitsvårt att få upp barnvagnar för deras långa trappa! :D