lördag 10 december 2011

Lördag i Stockholm

Idag blir det avfärd till Stockholm. Igen. Vi har varit där ofta på sistone känns det som, och enbart i festliga sammanhang. Paul McCartney på Globen blir förhoppningsvis också en härlig upplevelse. Spännande för mig som aldrig har varit på en arenakonsert i hela mitt liv. Globen tar in drygt 13.000 personer, och det är utsålt. Helt märkligt, det är ju som en liten stad!

Stockholm präglas också av dagens Nobelfestligheter, så det lär vara en uppskruvad energi i stan.

Och polisen oroar sig för en högerextrem demonstration i Gamla stan. Med all rätt säkert. Det är väl helt fel dag att tillåta en snudd på nazistisk manifestation. Även om det som orsakar allt bråk och som kräver enorma polisinsatser, är de så kallade antifascister och antirasister som kommer laddade med adrenalin och stenar, enbart i syfte att slåss. Högerextremisterna utgör tack och lov en rätt så liten skara som må ha vidriga åsikter, men de brukar inte kasta sten och slå sönder folk och egendom under sina demonstrationer.
Det känns helt bakvänt att antifascister har så många i sin kriminella svans, att organisationer som säger sig stå för demokrati drar till sig folk som gillar gatuslagsmål. Och att ledningen inte markerar tydligt mot det. Bedrövligt.

Vi har tack och lov inget ärende i Gamla stan utan åker nog direkt till söder. Där det förhoppningsvis inte uppstår några kravaller.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ensamma lär ni inte bli i Stockholm, i alla fall...
Jag tänkte ev titta förbi med pusslet på söndag eftermiddag/kväll om damen orkar att ta emot besök då. Men jag ringer först för säkerhets skull!

Monica Hortell sa...

Det går jättebra!