torsdag 22 december 2011

Godispyssel


Nu har jag pysslat igen. Bilden föreställer inte köttbullar utan chokladdoppade mandelmassekulor med romrussin. Gott och mäktigt, och dom är jättestora! 30 st. blev det.

Stor skillnad på mandelmassa: jag hade både Icas egen och Odense, och så  blandade jag dom. Med övervikt för Odense som är extremt mycket godare. Icas har inte mycket mandelsmak utan är mer mjuk och söt och nästan vattnig, hur den nu kan vara det. En del av Ica-massan kastade jag faktiskt.
Slutresultatet blev hur som helst bra.

Dessa plus nötchokladkola, ischoklad och skumtomtar (som jag själv hoppas kunna avhålla mig från) lär fylla julgodiskvoten med råge. Fast nåt jag verkligen gillar är Gröna Kulor, alltså Fazers marmelad. Förr om åren köpte jag alltid det till jul. Nu har jag inte sett några Fazeraskar, eller jag har väl inte tittat efter dom heller. Som sagt, jag äter inte så mycket godis längre. Det är en enorm skillnad mot förr, när jag snudd på hetsåt allt som var sött.

En fotbollsmatch har K. och jag också tittat på ikväll. Tottenham-Chelsea. 1-1, och det var en väldigt bra match.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Å så gott! Jag ska hämta mat till mig och mamma i en intilliggande k-kiosk. Kan du inte slänga ner lite dessert från ballen*??? ;-)
*ballen = balkongen

Monica Hortell sa...

Kom upp och hämta!