fredag 30 december 2011

Handlat och fixat

"Alkohol och fet mat tröstar" står det med stora svarta krigsrubriker på Expressens förstasida. Vilken nyhet. As if I didn´t know, tänkte jag. Tittar man närmare ser man att det är Leif G.W. Persson som säger detta, och att alkohol och mat är det som gör att han står ut med vintern. Sedan lever han sunt och nyktert under sommarhalvåret. Det kanske är en bra princip.

Jag har handlat idag, dock vare sig alkohol eller fet mat. Däremot en massa annat: rödtunga, sparris, sallad, en potatispress, soltorkade tomater, grädde, ägg, fiskfond m.m...tunga kassar blev det. Och det började bli en liten antydan till storhelgshysteri inne på Ica Torgkassen, så det är skönt att gjort undan alla inköp innan det kommer ännu fler människor med stress och desperation i blicken, körandes kundvagnar, barnvagnar, rollatorer och allt möjligt hjulförsett framför sig.

En jullåda har åkt ner i källarförrådet. Tomteporslinet har förpassats till sin svåråtkomliga översta skåphylla, ja, julen är delvis bortstädad. Det får bli lite i taget. Adventsstakar, stjärnor och annat som lyser får hänga med åtminstone nån vecka till.
Den juligt röda duken på matbordet ska i alla fall bytas ut mot den blå nyårsduken. Något annat är otänkbart. Att äta nyårsmiddag på röd duk...nej, nej. Man har sina traditioner.

Inga kommentarer: