fredag 20 april 2012

Fyra år till - en riktigt usel film

Jag kämpade mig ut i alla fall, trots snöglopp och rusk. Att få de nya glasögonen kändes lite viktigt. (Ja, få och få...) Och vilken skillnad det blev! Jag har nog sett sämre än jag har vetat om, och det under ganska lång tid. Nu ser jag texten tydligt när jag tittar på TV - bara en sån sak!

Inte för att det är så mycket att titta på på fredagar. Lite Let´s Dance blev det förstås. Och sen kom K. hem från jobbet och upptäckte att "Fyra år till" gick på en av filmkanalerna. Den filmen ville vi se, dels för att Björn Kjellman spelar huvudrollen och vi gillar honom skarpt, och dels för att ämnet: två manliga politiker från olika läger som blir kära i varandra, är intressant.
Men vilken usel film! Vilken vrålusel skräpfilm! Har manuset skrivits av gymnasielever? Varför är den den andra huvudrollsinnehavaren så dålig? Varför...nej, alltså det är obeskrivligt dåligt. Fast Björn Kjellmans insats är som vanligt suverän, och även några andra skådisar får godkänt.

Filmen är inte slut än, men jag stod inte ut. Och jag kan inte tro att den höjer sig och blir bra mot slutet. Någon som inte kan göra film har ändå fått göra en. Varför?
Betyg: 1. Betyg för Kjellman: 5.
I flera tidningar fick den en jättebra recensioner. Skumt. Ibland misstänker att det finns nåt slags vänskapskorruption mellan kritiker och vissa filmmakare.

"Jag tror inte jag har sett nåt sämre" sa K. nyss.

Inga kommentarer: