torsdag 19 april 2012

Natur och jobb

Jag vill ha natur! Jord och gräs och fågelkvitter!

Idag tog jag i alla fall en lång och väldigt mysig promenad åt Svartbäcks- och Röbohållet. Och då kände jag ännu mer hur trött jag är på betong. Visst, jag uppskattar verkligen att bo så pass centralt som jag gör, men frågan är om det inte skulle vara okej att flytta ut åtminstone ett par kilometer. Man behöver inte komma så långt från stan för att det ska kännas naturnära.
Hm, får se hur det blir framöver. När kolosserna framför oss är färdigbyggda kan det vara läge att sälja, och det handlar väl om ett drygt år till.

En annan sak jag funderar på är jobb. Nu är det 16 månader sedan jag flyttade ut ur min lokal och sen dess har jag jobbat hemifrån. Bra på många sätt, det är ju en stor kostnad som försvinner, och när det är snöstorm och ösregn är det toppen att slippa gå nånstans. Men i längden blir det enhanda att jämt sitta hemma. Jag vet hur det var när jag hyrde lokalen, vilken enormt skön känsla det var att ha en konkret skillnad mellan jobb och hemma.

Så antingen vill jag hyra nåt igen, eller också vill jag ha omväxling genom ett extrajobb som jag kan gå till då och då. Små billiga lokaler är det dock väldigt ont om. (Anledningen till att jag flyttade ut från förra stället var att hyran chockhöjdes. Och nu ser jag att hela alltihop är ombyggt och troligen lyxrenoverat.)
Det senare alternativet är mer lockande just nu, hellre satsa på mer inkomster än på fler utgifter. Så jag har tagit vissa initiativ idag, och så får jag se vad det leder till.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller tummarna för att du hittar nåt bra!!!

Monica Hortell sa...

Tack. Det känns som att det är dags.